• Fastighetsmäklarrätt är en av våra nyckelkompetenser

Fastighetsmäklarrätt

Stegman Juristbyrå har nyckelkompetens inom fastighetsmäklarrätt. Vi tillhandahåller våra juridiska tjänster för både fastighetsmäklare, mäklarföretag och privatpersoner.

Vår vd och grundare är också av regeringen utsedd expert inom fastighetsmäklarrätt.

Vi hjälper privatpersoner med mäklarfrågor

Gäller det missnöje med en fastighetsmäklare eller om du har frågor kring ett köp eller en försäljning kan vi hjälpa till.

Kanske har fastighetsmäklaren agerat fel och det handlar om ett ersättningsanspråk, eller så kanske det gäller en anmälan till myndigheten Fastighetsmäklarinspektionen. Vi förklarar skillnaden och ser till våra klienters möjligheter att påtala fel i mäklarens agerande.

Försäljning eller köp av fastighet och bostadsrättslägenhet

Om något blir fel vid försäljning eller köp av fastighet kan det vara svårt att veta om det är ett fel som motpart ska hållas ansvarig för eller om det är ett fel som beror på mäklarens bristande agerande. Här bistår vi med att räta ut dessa frågetecken och hjälper våra klienter att kräva rätt part på ersättning. Vi biträder också vid tvist.

Våra tjänster för mäklarföretag och fastighetsmäklare

Som mäklarföretag finns det en hel del som behöver vara i ordning, framför allt nu när alla mäklarföretag står under tillsyn av Fastighetsmäklarinspektionen.

Vi bistår såväl nystartade mäklarföretag som företag med lång erfarenhet i branschen. Ofta kan behoven skifta beroende på hur länge företaget verkat i branschen men vi har lång erfarenhet av båda situationerna. Vi bistår också alla franchisetagare med frågor som är speciella för dem.

För fastighetsmäklare har vi mäklarbranschens mest omfattade juridiska rådgivning. Genom att teckna ett avtal med oss till en låg årlig kostnad om 4000 kr får fastighetsmäklaren en obegränsad tjänst som innebär allt ifrån telefonrådgivning till hjälp med formulering av paragrafer etc. Allt det mäklaren stöter på inom ramen för sina förmedlingsuppdrag bistår vi med. Vi gör det dessutom såväl kontorstid, kvällar som helger Läs mer om vår tjänst Guldnyckeln.

Juristerna som svarar våra fastighetsmäklare har alla en bakgrund som mäklare utöver sin juristerfarenhet, varför vi anpassar vår juridiska rådgivning till den kundsituation som mäklaren upplever. Det medför att vi tillvaratar mäklarens behov av att få korrekt juridisk rådgivning såväl som att vi vägleder i förhållande till kund, för att förebygga eventuella framtida konflikter med kunden.

Vi och våra mäklarkunder jobbar efter samma målsättning – att mäklaren ska kunna lägga så mycket tid ute hos kund som möjligt och samtidigt leverera kvalité och att kunderna ska bli så nöjda att de återkommer och rekommenderar mäklaren vidare!

Juridisk expert inom fastighetsmäklarrätt

Välkommen att kontakta oss när det handlar om fastighetsmäklarrätt. Vi har vårt kontor i Linköping och ytterligare två kontor i Helsingborg och Göteborg men bistår med juridik kring fastighetsmäkleri över hela Sverige.

© 2022 Stegman Juristbyrå
Snabbanslutning